Απόδημοι

Το « Το Βελούχι» ένωσε και φέτος τους Ευρυτάνες

Στις 18 Ιουνίου ολοκληρώθηκε και φέτος το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής « Το Βελούχι» στο Γουίνστον Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας. Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή το απόγευμα 16 Ιουνίου με την εγγραφή μελών και την παράθεση δείπνου για το καλωσόρισμα των συνέδρων και πλαισιώθηκε από ελληνική ζωντανή μουσική.

Εκδήλωση για την 103η Επέτειο του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία Προυσιώτισσα»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία Προυσιώτισσα» γιόρτασε την 103η επέτειο από την ίδρυσή του, στη διάρκεια χοροεσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που ήταν ένα παραδοσιακό πανευρυτανικό γλέντι, τιμήθηκαν για τις πολλαπλές και πολυετείς υπηρεσίες προς το σύλλογο, ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Παπαδόπουλος κι η σύζυγός του Δήμητρα.

Επιστολή Θωμά Κώτσια στους Ευρυτάνες της Αμερικής

Επιστολή προς την Ένωση Ευρυτάνων της Αμερικής το "Βελούχι" απέστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας με αφορμή το 71ο Συνέδριο της Ένωσης.
Ο κ. Κώτσιας ευχαριστεί τους Ευρυτάνες της Αμερικής για την πρόσκλησή τους να παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου, εξαίρει την προσφορά της Ένωσης στους Ευρυτάνες της Αμερικής και στην Ευρυτανία και τους διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους.

The Little Switzerland of Greece, Karpenisi

Ένα μικρό αφιέρωμα για την Ευρυτανία από την ιστοσελίδα "cosmosphilly.com" με ειδήσεις της ελληνικής παροικίας της Φιλαδέλφειας, βρήκαμε και την αναμεταδίδουμε:

Karpenisi, Greece – Settled more than 5000 years ago, this rustic and secluded part of Greece is rarely visited by travelers and even Greeks. It is one of the areas least populated regions.

Αναστάσιος Αγαθίδης: Mια σημαντική μορφή αποκαλύπτεται

Μια σημαντική πνευματική μορφή της Ευρυτανίας, ο Αναστάσιος Αγαθίδης, σχεδόν εκατόν πενήντα χρόνια μετά τον θάνατό του, έρχεται ξανά στο φως μέσω της έρευνας. Την έρευνα ξεκίνησε η ιστορικός κ. Λεωνή Θανασούλα από τον Προυσό, στην οποία χορηγήθηκε, έπειτα από αξιολόγηση φακέλου και συνέντευξη, η μία από τις δύο υποτροφίες της Εκατονταετηρίδας της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του RoyalHolloway.

Το Πανηγύρι του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγιά η Προυσσιώτισσα» - Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» διοργάνωσε το καθιερωμένο πανηγύρι του την προπερασμένη Κυριακή στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone.

Μηνύματα αισιοδοξίας στο 70ό συνέδριο των Ευρυτάνων Αμερικής “ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ”

Μηνύματα αισιοδοξίας εξέπεμψε το 70ό ετήσιο συνέδριο της ιστορικής Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-22 Ιουνίου 2014 στην ορεινή αλλά καταπράσινη πόλη του Γκάτλινμπεργκ του Τενεσί. Το συνέδριο, κατά κοινή ομολογία, ήταν επιτυχημένο και ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων των εμπλεκομένων, ιδιαίτερα δε των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του τοπικού Τμήματος της Ενωσης στο Νάξβιλ του Τενεσί.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ και ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ

Ο Μάραθος (παλιά ονομασία Μύρεση ή Μύριση) είναι χτισμένος σε υψόμετρο 890 μέτρων στην αριστερή πλευρά (Ανατολικά) του Αγραφιώτη, ανάμεσα στις κορυφές της Κόφτρας, του Προσηλιάκου, της Πυραμίδας, του Μούσκου, της Αμπάρας και του Ουρανού. Συνορεύει με το Κερασοχώρι, την Κρέντη, τη Χρύσω, τον Άγιο Δημήτριο και τα Άγραφα. Φυσικό σύνορο με τα χωριά Μοναστηράκι και Σύχνικο είναι ο Αγραφιώτης ποταμός.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Απόδημοι