Όλη η ειδησιογραφία

‘Ζαχαροπλάθουμε’ από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Άυριο  Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 και ώρα 11.30 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, η ΓΙΩΤΗΣ ‘ζαχαροπλάθει’ με τη διάσημη σεφ κα Ντίνα Νικολάου. Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπενησίου, και θα μας χαρίσει γλυκές δημιουργίες για να απολαύσουμε. 

Γιατί ο Ευρυτανικός Παλμός δεν θα είναι φέτος χορηγός επικοινωνίας στις Γιορτές του Δάσους

‘‘ουδέν κακόν αμιγές καλού’’…

Γιορτές του Δάσους 2017. Γιατί ο Ευρυτανικός Παλμός δεν θα είναι φέτος χορηγός επικοινωνίας.

 

500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για το Δήμο Καρπενησίου

Χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ κατάφερε να πετύχει και να  εξασφαλίσει ο Δήμος Καρπενησίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο την κάλυψη μέρους των ζημιών και  των  κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα χρήματα είναι προϋπολογισμού της ΣΑΕ 571 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Από την αρχισυντάκτρια...Όταν ανοίγουμε τα σπίτια μας στη βία, ανοίγουμε το μυαλό μας στο κακό…

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε ανοίξει διάπλατα τα σπίτια μας στη βία. Βία μέσα από βιβλία, μέσα από την τηλεόραση, μέσα από βιντεοπαιχνίδια και φυσικά μέσα από το διαδίκτυο.

Διακόπτεται η κατανομή βοσκοτόπων έτους 2016 στο Δήμο Καρπενησίου

Μετά την ψήφιση του ν.4351/2015(Α΄164) «Βοσκήσιμες γαίες και άλλες διατάξεις», το δικαίωμα βοσκής σε βοσκήσιμες εκτάσεις μεταξύ των οποίων δημόσια δάση, δασικές εκτάσεις και μη πεδινά χορτολίβαδα αφαιρείται από τους Δήμους και παραχωρείται στις οικείες Περιφέρειες, στις οποίες περιέρχονται και οι πρόσοδοι από την εκμίσθωση αυτών. Στις Περιφέρειες επίσης, ανατίθεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

Στα χωριά των Αγράφων ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Μια σειρά επισκέψεων στα χωριά των Αγράφων πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα τις ενορίες ακόμη και των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων του νομού.

Από την αρχισυντάκτρια...Ποιος δάσκαλος;

Τέλειωσαν την περασμένη εβδομάδα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για το 2017. Για μια ακόμη φορά, οι νέοι όλης της χώρας κλήθηκαν να εξεταστούν ώστε να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν και να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονται. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία όμως, μόνο 1 στους 7 υποψηφίους, περνά στη σχολή της πρώτης επιλογής του. Ποσοστό εξαιρετικά μικρό, που δείχνει ότι ελάχιστοι πετυχαίνουν τον αρχικό στόχο τους.

2η Πρόσκληση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»

2η Πρόσκληση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Υπομέτρο 6.1

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προχώρησε στην Προδημοσίευση της 2ης Πρόσκλησης του Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

1,8 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα σχολική περίοδο δίνει η Περιφέρεια Στερεάς

Η υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Στερεάς Ελλάδας και των έργων που αφορούν στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής περιόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ιατρική Φροντίδα στα Άγραφα από το Ίδρυμα Νιάρχος

Την Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουλίου οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρίσκονται στα Άγραφα στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την δωρεά από το "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δεκαέξι συνολικά ειδικότητες ιατρών, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα βρεθούν στα Άγραφα, προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όσους το επιθυμούν.