Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης

Την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, καταγόμενος από το Ν. Αργύρι Ευρυτανίας.

Ο π. Δαμασκηνός, υπήρξε ένας φωτισμένος άνθρωπος που με πραότητα και αγάπη, βοηθούσε πάντα οποιονδήποτε τον χρειαζόταν. Η Ι. Μονή Αγάθωνος ήταν πάντα ένα φιλόξενο και ζεστό μέρος για οποιονδήποτε κατέφευγε εκεί και πόσο μάλλον για τους Ευρυτάνες που τόσο τον αγαπούσαν. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν θα μιλήσει με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τον π. Δαμασκηνό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας της Παρασκευής, χιλιάδες πιστοί και κυρίως νέοι πήγαν στο Ιστορικό Μοναστήρι του Αγάθωνα  για να ανάψουν ένα κερί και να αποχαιρετήσουν τον ταπεινό  ‘Γέροντα της αγάπης’ π. Δαμασκηνό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου εψάλη στην αυλή, λόγω του μεγάλου πλήθους των πιστών,  η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου και  συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου. Παρέστησαν δε σύσσωμες οι ανδρώες και γυναικείες Μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, καθώς Ηγούμενοι και Ηγουμένισσες Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και άλλων Μητροπόλεων και όλοι οι αδελφοί και πατέρες της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Παρέστησαν επίσης, οι  τ. Υπουργοί  κ. Κωστής Χατζιδάκης, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και κ. Δημήτριος Αλαμπάνος,  όλοι οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος , σύσσωμη η Πολιτική ηγεσία του τόπου, με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπκακογιάννη  καθώς και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Τσιτσάνης, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής κλπ.  

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την ζωή του π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη στον ''Ευρυτανικό Παλμό'' που κυκλοφορεί...

Κατηγορία: