Εκδήλωση για την 103η Επέτειο του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία Προυσιώτισσα»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία Προυσιώτισσα» γιόρτασε την 103η επέτειο από την ίδρυσή του, στη διάρκεια χοροεσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που ήταν ένα παραδοσιακό πανευρυτανικό γλέντι, τιμήθηκαν για τις πολλαπλές και πολυετείς υπηρεσίες προς το σύλλογο, ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Παπαδόπουλος κι η σύζυγός του Δήμητρα.
Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Καλογερά είπε πως ο σύλλογος είναι τυχερός γιατί μέλος του είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που αν και Μανιάτισσα, ήταν πρωτοπόρα στο σύλλογο, στο πλευρό του συζύγου της.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι συμπρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Κόκοτος και Ελένη Κουζούνα, η γραμματέας του συλλόγου, Λούλα Κουτσούκη, ο Δημήτρης Τριανταφύλλης κι ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, γνωστότερος το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα και την ομογένεια από το βιβλίο του, «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος: Ένας αλλιώτικος αντάρτης».
Συγκινημένος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο κι όλα τα μέλη του συλλόγου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του και στη σύζυγό του.
«Αν και Μανιάτισσα, αγάπησε το Καρπενήσι και την ακολούθησαν τρία αδέλφια, που πήραν Καρπενησιώτες», είπε
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Κώστας Κατσάνος, με τον κυβερνήτη Γιάννη Νικολόπουλου και πρόεδροι αδελφών ρουμελιώτικων συλλόγων.
Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής “Παναγία η Προυσιώτισσα” ιδρύθηκε το 1912 με στόχο την αλληλοβοήθεια στα μέλη και την αλληλεγγύη προς την ιδιαίτερη τους πατρίδα και είναι από τους αρχαιότερους ομογενειακούς συλλόγους. Ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο συγκεντρώθηκαν από εράνους πολλά χρήματα για την επιδιόρθωση της μονής της Παναγίας Προυσιώτισσας, άλλων μονών και ναών, σχολείων της Ευρυτανίας.
Στο διοικητικό συμβούλιο, την πρόεδρο Ελένη Καλογερά πλαισιώνουν οι: Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, αντιπρόεδρος, Λούλα Κουτσούκη, γραμματέας, Ροδάνθη Ζαχαροπούλου, βοηθός γραμματέα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, ταμίας και Δημήτρης Παπαδόπουλος, βοηθός ταμία και Παναγιώτα Αθανασοπούλου, Λαμπρινή Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Μπαλτά, Απόστολος Κασβίκης, Βασίλειος Χαντζής, Κωνσταντίνος Κόκοτος, Ιουλίου Κόκοτου, Ελένη Κουζούνα, Πάμελα Μίχου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Χρίστος Παπαδόπουλος, Βασιλική Πριστιόλα, Μαρία Τριανταφύλλου και Βέρα Μαργιώτη, μέλη.

Κατηγορία: