Εκοιμήθη ο Ευρυτάνας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνα

Εκοιμήθη σήμερα 23 Ιουνίου 2017 ο Γέροντας Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Γεννήθηκε πριν 67 χρόνια στο Ν. Αργύρι Ευρυτανία και υπηρέτησε την Ορθόδοξη Εκκλησία για 25 χρόνια με αφοσίωση έως την τελευταία μέρα. Μέχρι και σήμερα το πρωί προσκυνητές της Μονής συνάντησαν τον Γέροντα αφού ο ίδιο λειτούργησε κανονικά. Στη συνέχεια αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικά έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Πληροφορίες θέλουν να αντιμετώπιζε προβλήματα και πρόσφατα να είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο και το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Φθιώτιδα ανήγγειλε την δυσάρεστη είδηση :

«Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν τού Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος.

   Ο μακαριστός Καθηγούμενος εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017, αφού πρώτα λειτούργησε και ωμίλησε σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

   Η απώλεια είναι μεγάλη, καθότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης υπηρετούσε επί πολλά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Κληρικός της και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ήταν Πνευματικός πολλών Ιερέων και απλών πιστών και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον.

   Το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

   Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

   Σημειώνεται πως, λόγω του θλιβερού γεγονότος,  με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Επιστημονική Ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο. «

 

 

Κατηγορία: