Μνήμες

Έκλεψαν τον οπλισμό από άγαλμα στο Ελευθέριο Κορδελιό (ΦΩΤΟ)

Νέο περιστατικό κλοπής σε άγαλμα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου άγνωστοι αφαίρεσαν τον οπλισμό του ήρωα του 1821 Α. Κατσαντώνη, το οποίο βρίσκεται στο πάρκο Αγίου Ανδρέα (εντός του ΘΕΠΑΝ) στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου εκλάπη το μπρούτζινο τουφέκι του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά στην πλατεία Σκρα στο Ελευθέριο Κορδελιό (δείτε εδώ).

23 Νοεμβρίου 1828: Δύναμη από 3000 περίπου Έλληνες υπό τον Κίτσο Τζαβέλα, απελευθερώνουν το Καρπενήσι.

Τον Οκτώβριο του 1828 ο Δημήτριος Υψηλάντης ξεκίνησε με 3 χιλιαρχίες για την Στερεά Ελλάδα. Απελευθερώνει πόλεις και χωριά της Βοιωτίας, της Παρνασσίδας και της Λοκρίδας.
Ο Κίτσος Τζαβέλας απελευθερώνει τα Κράβαρα (Ναυπακτία), ενώ μια χιλιαρχία με τον Στράτο και τον Βαγγέλη Κοντογιάννη προχώρησαν για την Υπάτη.

43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... Συνάντηση Παλαιών Συμμαθητών

Σαν το νερό στο ρυάκι κύλισαν 43 ολόκληρα χρόνια. Και δεν καταλάβαμε καθόλου το πώς κύλισαν. Ούτε οι ρυτίδες, ούτε τα γκρίζα μαλλιά και τα γυαλιά πρεσβυωπίας μας "είπαν" κάτι όταν ανταμώσαμε εκεί, στα σκαλιά του Σχολείου μας. Κι αυτό, γιατί ξαναγίναμε παιδιά... Και σαν υπάκουοι μαθητές πήγαμε στην τάξη μας, και καθίσαμε ξανά στα ίδια, ΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ θρανία. Θυμηθήκαμε ακριβώς πού καθόμασταν, και καθίσαμε. Ησυχίαααααα! φώναξε ο κ. Βασίλης Ζάρας ο αυστηρός μας μαθηματικός.

Τιμή και δόξα στον Σταυραετό των Αγράφων - Τεράστια εκδήλωση στον Μάραθο για τον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ και τους οργανοπαίχτες της Κρέντης

Με τεράστια επιτυχία και παρουσία, του Βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια, του Αντιπεριφερειάρχη Άρη Τασιού, του Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, του Αστυνομικού Δ/ντη κ. Ι. Νικοπολίδη, του Π.Σ. Βασιλείου Λάππα, του Αντιδημάρχου Αγράφων Κ.

Η «φωνή» του Φώτη Τσιριγκούλη ενός αυτοδίδακτου στοχαστή και καταγραφέα της λαϊκής παράδοσης και η «ματιά» του Κώστα Καλαντζή και των υιών του, φωτογράφων Καρπενησίου

Δελτίο Τύπου. 9η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων. Η σπουδαιότητα των Ιδιωτικών Αρχείων: Η «φωνή» του Φώτη Τσιριγκούλη ενός αυτοδίδακτου στοχαστή και καταγραφέα της λαϊκής παράδοσης και η «ματιά» του Κώστα Καλαντζή και των υιών του, φωτογράφων Καρπενησίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ

Ο Δήμος Αγράφων, ο Σύλλογος Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας και ο Σύλλογος νέων Τριποτάμου “η Τατάρνα” διοργανώνουν την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα 194 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Μνήμες