Περιβάλλον

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για ΑΠΕ. Προδημοσίευση των κριτηρίων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με στόχο όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για να προετοιμαστούν για την υλοποίηση επενδύσεων η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην προδημοσίευση των κριτηρίων για τις δράσεις που αφορούν στην υλοποίηση επενδύσεων για την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής παραγωγής, την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου αναφέρει:

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου

Όλες οι δράσεις

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Αθμιας Ευρυτανίας και Βθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και Φθιώτιδας υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

 

Περιβαλλοντικό Παιχνίδι: «Γνωρίζοντας τη πόλη μας»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2016

Το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τ.Τ.Δ. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, και ο Σύλλογος Φοιτητών Δασοπονίας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Εβδομάδα Εκδηλώσεων για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2016 και την Κεντρική Εκδήλωση με Θέμα: «Περιβάλλον και Νερό» την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. στο Καρπενήσι.

TA EYΡΥΤΑΝΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια να ενημερώσουμε αντικειμενικά και ολόπλευρα την ευρυτανική κοινωνία για το εφιαλτικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού, που μεθοδευμένα και υπό καθεστώς μνημονιακών πολιτικών, μεταβάλλεται από κοινωνικό αγαθό, σε βιομηχανικό υπερκέρδος με τα Μικρά Υδροηλεκτρικά έργα (ΜΥΗΕ) να αθροίζονται σε κλίμακα καταστροφική για τις αντοχές των ορεινών ρευμάτων και ποταμών της Ευρυτανίας.

Ανεμογεννήτριες και αψιμαχιών συνεχεία… Κίνηση Πολιτών προς δήμαρχο: Κωλυσιεργείτε! Δήμαρχος: Λασπολογείτε…

Η νομική οδός και η προσφυγή ακύρωσης με την οποία γίνεται η μάχη κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις θέσεις Καστρί - Κοκκάλια, Καράβι - Αλογοβούνι και Τύμπανο - Τρυπήρι, έφτασε σε οριακό σημείο!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Καρπενήσι, 12-6-2015

Σε απάντηση των όσων ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος περί κωλυσιεργίας του Δημάρχου Καρπενησίου, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Δήμος Καρπενησίου Ημέρα Περιβάλλοντος ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Η Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ. και το Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ. «Ανεμώνη» θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησε εκδήλωση στη κεντρική πλατεία Καρπενησίου την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 11:00 πμ. Τα μέλη και το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ. προσέφεραν σε πολίτες από ένα λουλούδι σε γλαστράκι και έντυπα με απλές συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ...

Από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, λάβαμε την παρακάτω καταγγελία και την αναδημοσιεύουμε. Καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Καρπενησίου για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, ενώ υποσχέθηκε στην συνάντηση της 29ης Απριλίου στο γραφείο του Λαφαζάνη ενώπιον όλων, την αποστολή εγγράφων σχετικά με την κατολισθησιμότητα της περιοχής εγκατάστασης.

Η καταγγελία:

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Περιβάλλον