Πολιτισμός

΄΄ Τα Χριστούγεννα της Λαμπρινής και άλλα διηγήματα ΄΄ ταξιδεύουν στην Αθήνα

Ο Γιώργος Στ. Αθανασιάς παρουσιάζει το βιβλίο του ΄΄ Τα Χριστούγεννα της Λαμπρινής και άλλα διηγήματα ΄΄ σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα στην Αθήνα. Η παρουσίασή του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 07.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκδόσεων Γαβριηλίδης.

Ο Εκδοτικός Οίκος Γαβριηλίδη βρίσκεται στην οδό Αγίας Ειρήνης 17 στο Μοναστηράκι (απέναντι από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ).

Βιβλίο μυστηρίου για παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου

Μετά από πρόσκληση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29  Νοεμβρίου, η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου θα επισκεφθεί τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας και θα συνομιλήσει με τους μαθητές, παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Οι συνωμότες της τσουγκράνας». Στη συνέχεια, οι μαθητές της  Δ΄ και Ε΄ τάξης , με την καθοδήγηση της συγγραφέα ,  θα αναπτύξουν διάφορες δράσεις με αφορμή το εν λόγω βιβλίο.

“Ταινία με Ευρυτανικό άρωμα”

     Το Σάββατο 22 Οκτώβρη στην Αθήνα στο θέατρο Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, σε festival με ορειβασίες κι σκι, προβλήθηκε για πρώτη ορά η ταινία – Ντοκιμαντέρ “Frozen Ambrosia”, διήρκεσε 90' και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Ευρυτάνες.

                Η ταινία είναι εξ ολοκλήρου μια πραγματικότητα γυρισμένη στα Ιμαλάια στις Άλπεις, 3-5 Πηγάδια και μεγάλο μέρος στην Καλιακούδα και το Βελούχι.

Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα

Για μια ακόμη χρονιά είναι έτοιμη η Δομνίστα Ευρυτανίας να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πια, Γιορτή Τσίπουρου, στις 28-29 και 30 Οκτωβρίου 2016. Το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και το κέφι θα ανάψει με αποκορύφωμα τη μουσική βραδιά το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, με το συγκρότημα του Δημ. Αργυρίου.

Πρωτάθλημα σκακιού στο Καρπενήσι από 1η Σεπτέμβρη

Το 6ο OPEN πρωτάθλημα σκακιού θα πραγματοποιηθεί στο Avaris Hotel, στο όμορφο Καρπενήσι του Ν. Ευρυτανίας, με ελεύθερη είσοδο, από 1 έως 4 Σεπτέμβρη 2016.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ο.Σ.Ο. Καρπενησίου, το ForMat και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, το νέο βιβλίο του Γιώργου Στ. Αθανασιά με τον τίτλο: «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ».
Πρόκειται για ένα βιβλίο, που περιέχει τα διηγήματα: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΔΑΚΡΥ, ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ… ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ και ΤΟ ΛΑΦΙ.

Εκδήλωση για την “Πόλη” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου παρουσίασε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Κωνσταντινούπολη … η Πόλη των πόλεων»

Αγρινιώτης διασώζει το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρυτανίας

Με πρωτοβουλία Αγρινιώτη ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανάδειξης και διάσωσης του αρχαιότερου γεφυριού της Ευρυτανίας, του γεφυριού του Μανώλη, που χρονολογείται από το 1659.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Πολιτισμός