Ταλαιπωρία Ευρυτάνων στην επαρχιακή οδό Θέρμου-Ναυπάκτου

Γράφει ο Παναγιώτης Κολλημένος ...

Η ελλιπείς έως ανύπαρκτη σήμανση αλλά και η ανύπαρκτη ενημέρωση από την Π.Ε. Ευρυτανίας προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία το Σάββατο 15 Οκτωβρίου σε αρκετούς συμπατριώτες μας Ευρυτάνες που μετακινούνταν από το Καρπενήσι προς την Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Θέρμου Ναυπάκτου και στην γέφυρα του Μπανιά διεξάγονται εργασίες συντήρησης και η γέφυρα παραμένει κλειστή για εργασίες από τις 10 έως 26 του μήνα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής υπάρχει σήμανση για εργασίες μόλις 3-4 χιλιόμετρα πριν την γέφυρα με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας να κάνουν μια παράκαμψη 45 χιλιομέτρων και χρονική διάρκεια 1.30 ώρας για να φτάσουν στην Ναύπακτο και να υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία. Υπό κανονικές συνθήκες η διαδρομή ήταν περίπου στα 20-25 λεπτά και αναγκάστηκαν να κάνουν μια διαδρομή σε 4πλασια διάρκεια. Η παράκαμψη… περιλαμβάνει μια δύσκολη διαδρομή μέσα από επαρχιακές οδούς, οι οποίες έχουν και διαστήματα χωματόδρομων αλλά και δύσκολες αναβάσεις.

Καλό θα είναι όσοι θέλουν να μετακινηθούν από το Καρπενήσι προς την Ναύπακτο, Πάτρα κτλ τις προσεχείς ημέρες να αποφύγουν την συντομότερη διαδρομή υπό κανονικές συνθήκες Θέρμο-Ναύπακτος και να κινηθούν από την Εθνική οδό Αγρινίου-Πατρών.

 

Κατηγορία: