Υγεία

«ΑΛΚΥΟΝΗ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2015»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 10 Οκτώβρη γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Γιορτάζεται η πρόοδος που έχει γίνει σε αυτό τον τομέα (δικαιώματα των ψυχιατρικά ασθενών, ενίσχυση της πρόληψης της ψυχικής υγείας) αλλά και καταδεικνύεται η στασιμότητα ή ακόμη και το πισωγύρισμα που έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις (όπως οι συνθήκες καθήλωσης των ψυχιατρικά ασθενών ακόμη και σήμερα, κλείσιμο δομών, κα).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ Μήνυμα για τον εθελοντή αιμοδότη από την κ. Αντωνία Τσίνα

Το μήνυμα της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Τσίνα Αντωνία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
“Η 14η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Εθελοντής Αιμοδότης είναι αυτός ο οποίος δίνει το αίμα του με την θέλησή του χωρίς πίεση ή καταναγκασμό ανώνυμα και χωρίς αμοιβή.

«ΑΛΚΥΟΝΗ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣΠ.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Δελτίο τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» με στόχο την ενημέρωση της ευρύτερης κοινότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 31 Μαΐου, προωθεί το ακόλουθο δελτίο τύπου που εξέδωσαν τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο Καρπενήσι

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας (Ι.Σ.Ε.) έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά  να υποδέχεται στις 27-29 Μαρτίου 2015  στο Καρπενήσι τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.)  κ. Μιχ. Βλασταράκο ως επικεφαλή κλιμακίου του Π.Ι.Σ.

Χωρίς Πετρέλαιο το Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο Δρ. Ν. Παπανικολάου στην 5η ΥΠΕ

Καλά κρατούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στην Ευρυτανία και δυστυχώς όσο ο καιρός περνά, λύσεις δεν δύνονται.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ – 31 ΜΑΙΟΥ

Με αφορμή την ημέρα αυτή το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Ευρυτανίας ΑΛΚΥΟΝΗ ανοίγει την κουβέντα για το κάπνισμα….
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Επικίνδυνη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης, με βασικό θέμα την κατάσταση που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, η οποία ελοχεύει πολλούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Εγγραφή στο RSS - Υγεία