Το πρώτο vegan πανηγύρι έγινε αυτή την εβδομάδα στην Ικαρία, με βιολιά, χορό, κρασί αλλά και φαγητά τα οποία δεν περιλάμβαναν κρέας. Το πανηγύρι προσέλκυσε τόσο τουρίστες όσο και αρκετούς ντόπιους.

Ο vegan σεφ, Νίκος Γαϊτάνος, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για το Ικαριώτικο πανηγύρι που είχε μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα στους ξένους τουρίστες.

Ο σεφ αποκάλυψε και το μενού το οποίο περιελάμβανε σουφικό, το παραδοσιακό Ικαριώτικο φαγητό, φρικασέ με λαχανικά, πένες με κιμά σόγιας, τονοσαλάτα με τόνο από ρεβίθια, σαλάτες, αλλά και λουκάνικα, μπιφτέκια και νάγκετς τα οποία δεν ήταν από κρέας αλλά από φυτική προέλευση.

Ο κ. Γαϊτάνος ανέφερε πως ήδη η Φιλοζωική των Χανίων επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να διοργανώσει κάτι αντίστοιχο.

Το πανηγύρι διοργάνωσε ο σύλλογος για την προστασία των ζώων στην Ικαρία «Αιθέρας και Γαία» και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την περίθαλψη των ζώων του συλλόγου.


Πηγή – greenagenda.gr