Χρόνος προετοιμασίας: 5’ | Χρόνος μαγειρέματος: 30’ | Μερίδες: 4
Υλικά
120 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
100 γρ. σέσκουλα
10 γρ. ντοματοπελτές
100 γρ. κουκιά φρέσκα
50 γρ. σέλινο (2 κοτσάνια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
100 γρ. αρακάς νωπός
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες σχήματος μισοφέγγαρου. Κόβουμε τα καρότα και το κοτσάνι του σέλινου σε κύβους. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τον αρακά, τα κουκιά και τον ντοματοπελτέ και καλύπτουμε τα υλικά μας με 1 λίτρο κρύο νερό. Περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό μας και κατόπιν μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα σέσκουλα ψιλοκομμένα, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για 12 με 14 λεπτά περίπου, όσο χρειάζεται να βράσουν τα ζυμαρικά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, ραντίζοντας τα πιάτα με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ψημένες νιφάδες από φύκια.
Πηγή: www.i-food.gr