Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 45- 50’| Μερίδες: 6

Υλικά

1 κούπα λάδι

1 κούπα μέλι

2 ολόκληρα μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα

Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια

3 κούπες αλεύρι ολικής

4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με μίξερ. Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα για κέικ η σε δύο μακρόστενες 11 × 25 εκ. και ψήνουμε βάρους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Ελέγχουμε με μαραιράκι.

Πηγή: www.xrysessyntages.gr