Χρόνος προετοιμασίας: 50’ | Χρόνος ψησίματος: 30’ – 35’| Μερίδες: 12
Για το ζυμάρι
2 φακελάκια ξερή
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
3,1/2 κούπες αλεύρι ή μισό μισό με φαρίνα
Για τη γέμιση
Μπέικον, σαλάμι αέρος, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά, τυριά κτλ της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά και όπως γράφω τα υλικά. Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε το για 20 λεπτά σκεπασμένο. Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι φτιάξτε μπαλάκια στρογγυλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήστε σκεπασμένες για 20 λεπτά ακόμα πάρτε ένα ποτήρι και πατήστε το ζυμαράκι στην μέση, γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με σάλτσα μπόλικο τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά τις αρεσκείας σας. Μπέικον σαλάμι αέρος και ντομάτα τις δίνει ξεχωριστή γεύση, στις μισές έβαλα κιμά ωμό ανακατεμένο με ένα κρεμμύδι πιπεριά πράσινη σε κύβους πάπρικα γλυκιά λάδι και αλάτι. Βάλτε αυγό στο γύρο γύρο από τις πιτούλες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ/ΗΔΕΣ