Χρόνος προετοιμασίας: 2-3 ώρες | Χρόνος μαγειρέματος: 40’ | Μερίδες: 4

Υλικά

300 γρ. κριθαράκι

300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

200 γρ. λευκό κρασί

600 γρ. νερό

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας

180 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

120 γρ. καρότο, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Μουλιάζω για 2-3 ώρες τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω και δεν πετάω το κρασί. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα κομμένα σε κυβάκια  μανιτάρια. Σβήνω με το κρασί και μετά από 10 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα, τον βασιλικό και το νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω και το κριθαράκι. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Στο τέλος αλατοπιπερώνω. Σερβίρω αμέσως.

Πηγή: www.theveggiesisters.gr