Site icon evrytanikospalmos.gr

Δήμος Καρπενησίου: Νέα εποχή με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Μέχρι τέλος του 2021 η ολοκλήρωση του σχεδίου φόρτισης

Στις νέες συνθήκες προσαρμόζεται ο Δήμος Καρπενησίου, καθώς η ηλεκτροκίνηση έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στη ζωή των Ελλήνων, με πολλούς πολίτες να έχουν ήδη προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος μας ετοιμάζεται να παραλάβει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 το νέο σχέδιο φόρτισης, τη μελέτη δηλαδή για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα που βρίσκονται στο Δήμο. Τη διαμόρφωση του σχεδίου έχει αναλάβει η εταιρεία DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία.

Η εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) έχει κριθεί υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους, σύμφωνα με  απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά. Η ανάπτυξη δικτύων φόρτισης σε όλη τη χώρα αποτελεί βασικό άξονα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την καθιέρωση των «πράσινων» μετακινήσεων, ώστε να καταστούν οι πόλεις μας κλιματικά ουδέτερες. Παράλληλα, εξασφαλίζεται ότι η ανάπτυξη του δικτύου στη συνέχεια θα γίνει με ισορροπημένο τρόπο εντός των διοικητικών ορίων κάθε Δήμου, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και χρηστικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Exit mobile version