Site icon evrytanikospalmos.gr

Η εύκολη τριφτή μηλόπιτα της γιαγιάς

Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα | Μερίδες: 12

Υλικά

1 φαρίνα

250 γρ βούτυρο γάλακτος

1 κούπα ζάχαρη

1 κουταλάκι βανίλια

1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση

4-5 μήλα κόκκινα, μέτρια

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

1 κούπα ζάχαρη

1 κοφτή κουταλιά κανέλα

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης. Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί. Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας. Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού. Σφίξτε τα με τα χέρια σας και στραγγίστε ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί διαμέτρου 25 εκ. Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα. Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης. Ψήστε στη μεσαία/κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: www.thehungrybites.com

Exit mobile version