Χρόνος προετοιμασίας: 25’ | Χρόνος ψησίματος: 5’ | Μερίδες: 20

Υλικά

1 κιλό πατάτες

200 γρ τυρί φέτα

100 γρ κίτρινο τυρί

3 κρόκους αυγών

2 κ.σ. γιαούρτι

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κρεμμύδι

½  ματσάκι άνηθο και μαϊντανό

Αλάτι πιπέρι μαύρο,

4-5 κ.σ. αλεύρι

Για το πανάρισμα

3 ασπράδια αυγών

Φρυγανιά και αλεύρι

Λάδι τηγανίσματος

Σουσάμι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως κρύο νερό για 10 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, μαζί με τα αυγά και το γιαούρτι. Τρίβουμε το τυρί και το κίτρινο τυρί, τα πράσινα μπαχαρικά και τα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά με όλα τα άλλα προϊόντα (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι). Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να κρυώσει. Σε ξεχωριστά πιάτα ρίχνουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, χτυπάμε τα ασπράδια. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, τουλάχιστον 1 δάχτυλο λάδι για το μαγείρεμα. Με βρεγμένα χέρια παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα, τυλίγουμε καλά σε αλεύρι, στη συνέχεια τυλίγουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι, κυλάμε σε τριμμένη φρυγανιά. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια δίνοντάς τους στρογγυλό ή ελλειπτικό σχήμα, βουτάτε σε χτυπημένα αυγά με μια πρέζα αλάτι και τα βάζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: www.xrysoskoufaki.gr