Site icon evrytanikospalmos.gr

Μακαρονάδα με γιαούρτι και προσούτο Ευρυτανίας

Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος μαγειρέματος: 30’ | Μερίδες: 6

Υλικά

1 συσκευασία Ματσάτα (ή άλλο ζυμαρικό)

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

αλάτι

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φλιτζ. πικάντικο τυρί τριμμένο

3 φέτες προσούτο Ευρυτανίας

Εκτέλεση

Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιτν το ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο προσούτο και επικαλύπτουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.

Πηγή: www.mamapeinao.gr

Exit mobile version