Μπουγάτσα Γιαλαντζί (ψευτομπουγάτσα)

7694

Η συνταγή της εβδομάδας από τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας

Μπουγάτσα Γιαλαντζί  (ψευτομπουγάτσα)

Υλικά

1 Πακέτο φύλλο κρούστας

1 βιτάμ λιωμένο

4 βανίλιες

7 αβγά

2 νεροπότηρα ζάχαρη ( αν θέλετε βάζετε και λιγότερη)

1 νεροπότηρο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα ένα, τους δίνουμε σχήμα φωλιάς και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψί. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το γάλα και περιχύνουμε τα φύλλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει. Όταν τη βγάλουμε, την πασπαλίζουμε όσο είναι ζεστή με άχνη και κανέλλα.

 

Σημείωσεις

  • Ταιριάζει γευστικά και με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.
  • Μην χάσετε στις 18 Αυγούστου την Βραδιά Παραδοσιακού Γλυκού Ταψιού, στο Παλιό Μικρό Χωριό, με τα χειροποίητα γλυκά των Γυναικών του Συλλόγου και ζωντανή μουσική

Καλή επιτυχία!

Πόλη Κεχαγιά- Αρώνη