Site icon evrytanikospalmos.gr

Πίτσα με κολοκυθοανθούς

Υλικά
Για την ζύμη
200 γρ αλεύρι άσπρο
200 γρ αλεύρι δίκκοκο ολικής
Αλάτι θαλασσινό
1 ½ κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. ξηρή μαγιά
Για την πίτσα
Κόκκινη σάλτσα βασιλικού
Κολοκυθοανθούς φρέσκους
1 χούφτα ντοματίνια
Μανούρι ή τυρί της επιλογής σας
Ζύμη πίτσας
Σάλτσα ντομάτας
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά και 200 μλ νερό χλιαρό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Σε δεύτερο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στην μέση ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά. Μετά από περίπου 5 λεπτά ζυμώματος πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα και αφήνουμε να φουσκώσει σε σκεπασμένο μπολ σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια την κόβουμε στα δυο κομμάτια. Ανοίγουμε σε λεπτή στρώση το ένα κομμάτι και το στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Χρησιμοποιούμε κολοκυθοανθούς φρέσκους, καλά πλυμένους και έχουμε αφαιρέσει τον στήμονα και το κοτσάνι που τυχόν υπάρχει. Στρώνουμε όμορφα τα λουλούδια και ενδιάμεσα τις ντοματούλες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μανούρι και αλάτι – πιπέρι. Τελειώνουμε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή: www.wabini.blogspot.com

Exit mobile version