Χρόνος προετοιμασίας: 2’ | Χρόνος ψησίματος: 25’ | Μερίδες: 4

Υλικά

1 κουτ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

200 γρ. μανιτάρια σε φετούλες

250 γρ. ρύζι για ριζότο

50 ml λευκό κρασί

750 ml ζωμός λαχανικών

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. τυρί κρέμα

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμύδι για 4 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα τηγανίζετε για 3 λεπτά ακόμα, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και περιχύνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσουν, χαμηλώνετε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας να γίνει ζουμερό το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο – θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά. Αδειάζεται μέσα την παρμεζάνα και το τυρί κρέμα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή: www.e-cook.eu