Site icon evrytanikospalmos.gr

Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος εκτέλεσης: 15’ | Μερίδες: 8

Υλικά

250 γρ. μπισκότα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο & 1 κ.σ. επιπλέον

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

450 γρ. κουβερτούρα

2 κ.σ. κονιάκ

250 γρ. φράουλες φρέσκιες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με το κουτάλι την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε τη βάση της τούρτας στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι έρθει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ μέχρι να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε πάνω στη βάση της σοκολατίνας. Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε με σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά). Βάζουμε τη σοκολατίνα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Λίγο πριν τη σερβίρουμε, αφήνουμε τη σοκολατίνα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την αποσπώμενη βάση και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: www.mamapeinao.gr

Exit mobile version