Site icon evrytanikospalmos.gr

Σοκολατίνα

Ένα γλυκό που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί από το Καφέ ‘Αφθονία’ Γ. Μπαστάνης

Βαθµός Δυσκολίας ***

Υλικά:

Παντεσπάνι

190 γρ αλεύρι για όλες τι χρήσεις

130 γρ ζάχαρη άχνη

6 αυγά

2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Γέμιση

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική (κρύα)

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)

3 βανίλιες

Επικάλυψη

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

120 γρ κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. κονιάκ

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι

Βάζουμε μέσα στον κάδο τη ζάχαρη και την αλέθουμε να γίνει άχνη για 10 δευτερόλεπτα δυνατά. Προσθέτουμε τα αυγά και ρυθμίζουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 7-10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση

Βάζουμε τη ζάχαρη στον κάδο και την αλέθουμε να γίνει άχνη. Βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το κακάο και χτυπάμε. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη στρώσουμε.

Επικάλυψη

Βάζουμε μέσα στον κάδο την κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τη βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι και το ξεκολλάμε από την λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και τυλίγουμε ξανά το παντεσπάνι σε ρολό με την ένωση από κάτω. Το βάζουμε λίγο στο ψυγείο. Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω στον κορμό.

Exit mobile version