Χωρίς ψήσιμο, ό,τι πιο υγιεινό

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος ψύξης: 2 ώρες | Μερίδες: 16

Υλικά

600γρ γάλα αμυγδάλου

500γρ (με στέβια) κουβερτούρα

300γρ Νιφάδες βρώμης

2 κουτ σούπας μέλι

Για επικάλυψη

125γρ (με στέβια) κουβερτούρα

50ml γάλα αμυγδάλου

1 κουτ σούπας μέλι

για στόλισμα (προαιρετικά) φράουλες

Εκτέλεση

Η σοκολατόπιτα που μιλάει στην γεύση, στην ευκολία και στην υγεία και χρειάζεται 10 λεπτά από τον χρόνο σου θα την φτιαξεις πανεύκολα, χωρίς μίξερ και χωρίς ψήσιμο. Αναλυτικά: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα αμυγδάλου και το ζεσταίνουμε ,ρίχνουμε την κομμένη σε κομματάκια κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ρίχνουμε σιγά , σιγά και τις νιφάδες βρώμης ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα αραιό μείγμα. Το βάζουμε σε ένα ταψί 26 x34 εκατ αφού πριν το έχουμε βουτυρώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

Πηγή: www.petrosmaounatzis.com