Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 40’ |Μερίδες: 6

Υλικά 

500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο

Λίγη κανέλα

1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα

1 φλιτζάνι λάδι

3 μέτρια κρεμμύδια

2 μέτρια καρότα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

300 γρ. χυμός ντομάτας

Λίγο μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ

 Λίγος μαϊντανός

 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι

Λίγο πιπέρι μαύρο

1 φλιτζάνι λάδι

 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, τσιγαρίζουμε στο λάδι πρώτα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, στη συνέχεια βάζουμε τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια μαζί με την ντομάτα, τον μαϊντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά – ώσπου να στεγνώσει. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά. Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.