Χρόνος παρασκευής: 15’ | Χρόνος αναμονής: 4-5 ώρες | Μερίδες: 6-8
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
3/4 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
1 φλιτζάνι ταχίνι
ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κουτ. σουπ. κακάο
400 γρ. χαλβά με αμύγδαλα, σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το χυμό του μανταρινιού και τον ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε την κομματιασμένη κουβερτούρα και το ανακατεύετε καλά, με μια σπάτουλα σιλικόνης, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε έως ότου έχετε ένα μείγμα παχύρρευστο και καλά ομογενοποιημένο. Τέλος, προσθέτετε τον χαλβά και το ξύσμα και ανακατεύετε προσεκτικά. Σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί αδειάζετε το μείγμα, το τυλίγετε σφιχτά και το κλείνετε σαν καραμέλα. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε για 4-5 ώρες στο ψυγείο ή έως ότου στερεοποιηθεί. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. ΧΡΗΣΙΜΟ: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς όπως φιστίκι αιγίνης ή καρύδια.
Πηγή: www.eimaimama.gr