Χρόνος προετοιμασίας: 30΄ | Χρόνος ψύξης: 2 – 3 ώρες | Μερίδες: 8
Υλικά
250γρ μπισκότα βρώμης
100γρ μαργαρίνη, λιωμένη
600γρ φυτικό τυρί κρέμα, παγωμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
120γρ ζάχαρη άχνη
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
200γρ κρέμα σόγιας, παγωμένη
500γρ φράουλες
90γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Σε ένα πολυκοπτικό ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μία δεμένη πάστα. Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 25 cm με αποσπόμενη βάση. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από 1 λεμόνι, τα 100 γρ ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με ένα mixer χειρός χτυπάμε σε ένα bowl την κρέμα σόγιας με τα υπόλοιπα 20γρ ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να παίρνει όγκο. Δεν θα γίνει ποτέ σαν σαντιγί οπότε o στόχος είναι να δέσει ελαφρά και να πάρει όσο περισσότερο όγκο γίνεται. Αν χρησιμοποήσουμε φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπάμε μέχρι να έχετε μία δεμένη σαντιγί. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την σαντιγί στο μείγμα με την κρέμα τυριού. Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι για να πάει παντού. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες. Για την μαρμελάδα φράουλα αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύσμα από το 2ο λεμόνι. Πιέζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πολτοποιήσουμε τις φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε σε ένα βαζάκι την μαρμελάδα και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Για το σερβίρισμα κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα και σερβίρουμε.
Πηγή: www.thecookfather.gr