Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 20’ |Μερίδες: 8
Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Έξτρα ελαιόλαδο για το λάδωμα των χεριών και τηγάνισμα
2 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τη μαγιά και ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήνετε το μείγμα μερικά λεπτά να φουσκώσει για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Αφού είναι έτοιμη η μαγιά, βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς, το ελαιόλαδο και το αλάτι και αρχίζετε να ζυμώνετε ρίχνοντας σταδιακά το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό μέρος για 60′. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη σας, λαδώνετε καλά τα χέρια σας και χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης. “Πατάτε” με τα χέρια σας το πρώτο κομμάτι της ζύμης να πλατύνει, βάζετε στο κέντρο του λίγη από τη γέμιση και το κλείνετε. Κάνετε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Με ένα πιρουνάκι κάνετε τρυπούλες στην επάνω επιφάνεια των τηγανόψωμων. Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει καλά και αφού έχει κάψει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία (μέτρια φωτιά) και τηγανίζετε τα τηγανόψωμα από την μία πλευρά. Αφού ροδοψηθούν, τα γυρίζετε από την ανάποδη, κάνετε τρυπούλες και από αυτή την πλευρά με το πιρουνάκι και τα αφήνετε να ψηθούν. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε ζεστά.
Πηγή: www.sundayspoon.gr