Site icon evrytanikospalmos.gr

Τηγανόψωμο των Αγράφων

Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 50’ | Μερίδες: 6

Υλικά

1 κιλό αλεύρι κίτρινο + 2 κουτ. σούπας για το πασπάλισμα

25 γρ. μαγιά νωπή

450 ml χλιαρό νερό (σε θερμοκρασία περίπου 30° C)

1/3 κoυτ. γλυκού αλάτι

4 χούφτες θρυμματισμένη φέτα

Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για το τηγανόψωμο, παίρνουμε το κομμάτι ζύμης, το πιέζουμε με τις άκρες των δαχτύλων να απλώσει όσο ένα πιάτο φρούτου και σκορπίζουμε στην επιφάνεια 1 χούφτα από τη φέτα. Διπλώνουμε το ζυμάρι από την περιφέρεια προς το κέντρο, για να σκεπάσει τη φέτα, και πιέζουμε πάλι με τα δάχτυλα, για να απλώσει ξανά στο μέγεθος ενός πιάτου φρούτου. Ξαναρίχνουμε 1 χούφτα θρυμματισμένη φέτα, διπλώνουμε και ανοίγουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Έτσι ενσωματώνεται μπόλικη φέτα στο ζυμάρι και η νοστιμιά γίνεται συνεχής, πυκνή και έντονη. Ψήνουμε το τηγανόψωμο από τη μία πλευρά, σε σαγανάκι, με λίγο ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Το γυρίζουμε προσθέτοντας στο τηγανάκι κι άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά, και το σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Exit mobile version