Τέλεια για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο…
Βαθµός Δυσκολίας *
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ ǀ Χρόνος ψησίματος: 3’ ǀ Μερίδες: 6
Υλικά:
300 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
150 γρ. προσούτο Ευρυτανίας σε φέτες κομμένες στη μέση
8 ντοματίνια
2 λιαστές ντομάτες
40 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. μπλε τυρί σε κύβους ή τριγωνάκια
φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά και το αφήνετε να κρυώσει. Αναμειγνύετε σε μεγάλο μπολ τα φρέσκα πράσινα σαλατικά, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κουκουνάρι (προαιρετικά) και ανακατεύετε απαλά. Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, με το ξίδι, το σοταρισμένο σκόρδο, το βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες και το αλατοπίπερο και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα. Αν θέλετε, προσθέτετε και παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα των σαλατικών στο σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτετε το προσούτο σε ρολάκια.
Πηγή: www.icookgreek.com