Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος ψησίματος: 30’ | Μερίδες: 8
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 μεγάλες ντομάτες
2 πράσινα κρεμμύδια
4 αυγά
300 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε
καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα
αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στα αυγά
τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε. Στη
συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι. Λίγο λίγο προσθέτουμε και το
μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μείγμα στο
λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε
όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για
25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή: www.e-suntages.gr