Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 45’ | Μερίδες: 8
Υλικά
1 βανίλια σκόνη
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
220 γραμμάρια ζάχαρη
220 γραμμάρια μαργαρίνη
4 αυγά
220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας. Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση το κέικ και αλείφουμε μια στρώση με τη σαντιγί, μετά με τη μαρμελάδα κεράσι και συναρμολογούμε το κέικ. Μπορούμε να κόψουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού.
Πηγή: www.newsbeast.gr