Ελαφρύ, δροσερό, γευστικό!
Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος αναμονής: 4 ώρες |Μερίδες: 10
Υλικά
Για την βάση
350γρ Μπισκότα digestive
250γρ Φυστικοβούτυρο
Για την κρέμα
200γρ (φράουλα) Φρούι ζέλε
400γρ (2% ή 5%) Γιαούρτι
Για γαρνίρισμα
Φράουλες
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποιούμε τσέρκι ή τάψι 22 εκατ. Στρώνουμε το μπισκότο στην βάση και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 2 1/2 φλιτζάνια νερό να βράσουν και λιώνουμε μέσα τα 2 φακελάκια φρούι ζελέ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε 2 1/2 φλιτζάνια νερό παγωμένο και αφήνουμε να κρυώσει! Αφού κρυώσει προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει…Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες!
Πηγή: www.petrosmaounatzis.com