Χρόνος παρασκευής: 35’ | Χρόνος ψύξης: 3 ώρες | Μερίδες: 8
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά σαντιγί Ermol / Morfat
2 βανίλιες ή 1 γεμάτο κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα
4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα, γάλακτος ή υγείας, θρυμματισμένες
1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
1½ πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Παίρνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 30 x 40 εκ. περίπου. Βρέχετε ελαφρώς ένα, ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ. Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα σαντιγί – ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη λιωμένη κουβερτούρα. Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ. Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.
Πηγή: www.sintayes.gr