Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 15΄ | Χρόνος αναμονής: 3 ώρες | Μερίδες: 8
Υλικά
1/2 τσουρέκι (6 λεπτές φέτες)
κανέλα σε σκόνη προαιρετικά
8 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο
4-5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανιλίνη
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
ψιλοτριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού άαφήνετε στη φωτια για 1,5’-2‘. Το αποσύρετε και το αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε τις φέτες τσουρεκιού σε ένα ταψάκι, τη μια δίπλα στην άλλη, φροντίζοντας να καλύπτουν καλά τη βάση του ταψιού. Ψήνετε το τσουρέκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 10’. Το βγάζετε από το φούρνο, το περιχύνετε ομοιόμορφα με το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι και πασπαλίζετε με την κανέλα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις 8 κ.σ. κορν φλάουρ και το μισό γάλα και τα ανακατεύετε. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το υπόλοιπο μισό γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα γάλακτος-κορν φλάουρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να έλθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε τη βανιλίνη, ανακατεύετε αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, ρίχνετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20’ να κρυώσει. Μετά την αδειάζετε στο ταψί, πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι και την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 30’. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Απλώνετε ισομερώς τη σαντιγί πάνω από τη κρέμα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Πασπαλίζετε με ψιλο-τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.
Πηγή: www.sintayes.gr