Εύκολο Ψωμί  με Κρέμα από Γιαούρτι.για όλες τις ώρες και με όλους τους τρόπους…

5130

Βαθμός Δυσκολίας **

Προετοιμασία: 15’| Χρόνος ψησίματος: 10’| Μερίδες: 8

 

Υλικά:

Για τα ψωμάκια
– 200 γρ. γιαούρτι
– 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 10 γρ. baking powder

Για την κρέμα γιαουρτιού
– 200 γρ. γιαούρτι
– 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
– 5 φύλλα δυόσμο

 Εκτέλεση

Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε για ελάχιστα λεπτά ώστε να πάρουμε μια απαλή ζύμη (σ.σ Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη ζύμη από το βράδυ). Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και με την παλάμη μας ή τη βοήθεια του πλάστη, σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε λεπτές πίτες-ψωμάκια. Ψήνουμε -χωρίς καθόλου λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία- σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τρίβουμε το τζίντζερ. Σ” ένα μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα. Σερβίρουμε κάθε ψωμί-flatbread αλειμμένο με λίγη από την κρέμα από γιαούρτι, μπορούμε να συνδυάσουμε τ΄ αγαπημένα μας υλικά.

Μοναδικοί συνδυασμοί :
– Ρόδι με μέλι και δυόσμο
– Πράσινο μήλο με κανέλα
– Σολομός με άνηθο, καρότο ή αγγούρι
– Ρόκα με μαριναρισμένα τοματίνια σε μυρωδικά και ελαιόλαδο από κοτόπουλο ή μοσχάρι και φασκόμηλο και λευκό κρασί αντί για κόκκινο.