Χρόνος προετοιμασίας: 5’ | Χρόνος αναμονής: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 50’ | Μερίδες: 6
Υλικά
Για τη ζύμη
100 γρ αλεύρι
30 γρ νισεστέ
60 ml νερό χλιαρό
10 ml ελαιόλαδο
10 ml τσίπουρο ή λευκό ξύδι
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. ζάχαρη
¼ κ.γ. baking powder
Για τη γέμιση
2 τεμ αυγά
Φέτα
Γραβιέρα
Μπούκοβο γλυκό
Πιπέρι
Για το φύλλο
70 γρ ηλιέλαιο
10 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μούλτι και πατάμε διακεκομμένα 2-3 φορές. Παίρνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά. Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στα τυριά το πιπέρι το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο, ανοίγουμε ένα φύλλο πολύ – πολύ λεπτό και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί σουρωτό να προεξέχει στις άκρες. Βουτυρώνουμε βάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Όπως το πρώτο πολύ – πολύ λεπτό και κλείνουμε σουρωτό με το δεύτερο φύλλο την πίτα. Βουτυρώνουμε καλά και τον κόθρο και την πίτα γύρω – γύρω και ψήνουμε την πίτα στους 190-200 βαθμούς 40 λεπτά περίπου. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος, κάτω αντίσταση και αέρα. Στο τέλος την ψήνουμε πάνω στην σχάρα 5 λεπτά να γίνει πολύ τραγανή. Αφήνουμε σε σβησμένο φούρνο 10 λεπτά και μετά πάνω σε μια σχάρα, άλλα 10 λεπτά να κρυώσει.
Πηγή: www.elpidaslittlecorner.gr