Η Συνταγή της εβδομάδας

4863

Μάφινς με βρώμη, καρύδια και cream cheese Μια θρεπτική συνταγή, με καρύδια που είναι στην εποχή τους.

 

 

 

 

 

Βαθµός Δυσκολίας *

Προετοιμασία: 15’|Χρόνος μαγειρέματος: 20′ |Μερίδες: 12

 

Υλικά

 

¾  φλ. καρύδια

1 φλ. νιφάδες βρώμης

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

½ φλ. μαύρη ζάχαρη

1/3 φλ. ελαιόλαδο

85 γρ. cream cheese

2/3 φλ. γάλα

1 αβγό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.

Βάζουμε χάρτινες θήκες σε μία φόρμα 12 θέσεων για μάφινς.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα καρύδια και αλέθουμε, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα καρύδια, τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Στο μπλέντερ χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το cream cheese, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ στο μπολ με το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες κατά τα ¾  και ψήνουμε  για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα μάφινς να ροδοκοκκινίσουν.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε τη φόρμα να κρυώσει για 5 λεπτά. Κατόπιν μεταφέρουμε τις χάρτινες θήκες με τα μάφινς σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.