Μπακλαβάς σουφλέ

2537

Υλικά

1 φύλλο κρούστας (450γρ)

120γρ βούτυρο

200γρ αμύγδαλο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια νερό

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

1 κουτ. σούπας μέλι

Για το σουφλέ

1 φλιτζάνι γάλα

2 αυγά

1 κουτ γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη κανέλα και την φέτα λεμόνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , με αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί 24 εκ. επί 34 εκ. Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και την κανέλα σε μια κανάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη. Για την γέμιση ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια τα τρίβουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και την ζάχαρη. Ανακατευούμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Για το σουφλέ λιώνουμε πρώτα το βούτυρο. Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης και τι αλείφουμε με βούτυρο. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά, διπλώνουμε τη ζύμη σε ένα σχέδιο αρκοντεόν. Μεταφέρουμε το διπλωμένο φύλλο στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε ομοιόμορφα την έτοιμη κρέμα (αυγά, γάλα, κανέλα) πάνω από τη ζύμη. Το ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί , σιροπιάζουμε με σιρόπι κρύο και σουφλέ μπακλαβά ζεστό.

Πηγή: www.elenacooks.gr