Η συνταγή της εβδομάδας. Πανεύκολα Μάφιν Σοκομπανάνα

6405

Τέλεια πανεύκολα και πεντανόστιμα Μαφιν από το elpidaslittlecorner.blogspot.gr της Καρπενησιώτισας Ελπίδας.

Βαθµός ∆υσκολίας *

Εκτέλεση: 15’ προετοιμασία & 20’ ψήσιμο

Υλικά:             1/2 κούπα καλαμποκέλαιο-3 πολύ ώριμες μπανάνες

1/2 κούπα ζάχαρη-2 αυγά-1/4 κ.γ υγρή βανίλια

1+ 2/3 κούπας αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ σόδα-1/4 κ.γ αλάτι-1/4 κ.γ κανέλα

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:            Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα μάφιν.

Ανακατεύουμε την σοκολάτα με 2-3 κ.σ  από το αλεύρι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο τα αυγά την ζάχαρη και την βανίλια.

Τα χτυπάμε με ένα σύρμα 1-2 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις λιώσουμε πρώτα με ένα πιρούνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το μπέικιν την σόδα το αλάτι και την κανέλα.

Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Τέλος βάζουμε και την σοκολάτα και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα.

Με το κουτάλι του παγωτού γεμίζουμε τις θήκες για τα μάφιν.

 

TIPS: Ελέγχουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα.

Απολαύστε τα μάφιν σκέτα ή με λιωμένη σοκολάτα ή μερέντα.