Κέικ Καρότο

5753

Από το ‘ονειρεμένο’ πρωινό του
ONIROPETRA BOUTIQUE HOTEL
στο Καρπενήσι

Βαθμός Δυσκολίας: *
Προετοιμασία: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 60’ |Μερίδες: 10-12

Υλικά
5 αυγά
2 φλιτζάνια τριμμένου καρότου
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι σταφίδες

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη ζάχαρη και το λάδι και μετά ρίχνουμε τα αυγά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Όταν το μείγμα στο μίξερ είναι έτοιμο (να έχει λιώσει η ζάχαρη δηλαδή) προσθέτουμε σιγά-σιγά και το μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε για λίγη ώρα όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο στον αέρα.