Προετοιμασία: 30’ | Αναμονή: 2 ώρες | Συνολικός χρόνος: 3 ώρες | Μερίδες: 20- 25
Υλικά
350-400 γρ. μελομακάρονα που περίσσεψαν
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. μέλι
20 γρ. (3 κ.σ.) κακάο
4 μπισκότα τριμμένα (τύπου digestive ή μιράντα)
1 κ.γ. σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
2 κ.γ. καφέ εσπρέσσο ή το αγαπημένο σας ρούμι ή κονιάκ
Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα με τα χέρια μας μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το μπισκότο, τα υγρά και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε ένα “σαλάμι”, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου ένα δάχτυλο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάμε μέσα μια-μια τις καριόκες. Αφήνουμε να στραγγίσει η πολύ σοκολάτα και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε να παγώσει η κουβερτούρα κι αν θέλουμε τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Πηγή: www.aneprokopi.blogspot.com