Η συνταγή της εβδομάδας
Καρυδόπιτα καρπενησιώτικη
Μια γλυκιά φθινοπωρινή πρόταση με τοπικά υλικά για Καρυδόπιτα με χλωροτύρι, από το από το Cook Book του ΕΘΝΟΥΣ.
Βαθµός ∆υσκολίας ***
Χρόνος εκτέλεσης: 40′
Υλικά (για 4 άτομα):
2 φύλλα κρούστας
500 γρ. χλωροτύρι ή μυζήθρα γλυκιά
1 κουτ. σούπας κονιάκ, ½ φλιτζάνι σταφίδες
2 αβγά, 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
2 φλιτζάνια καρύδι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι μέλι, ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο
1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
Eκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τη μυζήθρα, το κονιάκ, τα αβγά χτυπημένα, τις σταφίδες, την κανέλα και το καρύδι και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε το ένα φύλλο και το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης κάθετα στη μία πλευρά του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό φύλλο στην κάθε πλευρά. Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση δημιουργώντας ένα ρολό. Τυλίγουμε τις άκρες έτσι ώστε να σφραγιστεί η γέμιση και να μην χυθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε τέσσερα ρολά. Αναμειγνύουμε το μέλι με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα περιχύνουμε ζεστά με το σιρόπι και τα σερβίρουμε αφού κόψουμε το κάθε ρολό σε δύο κομμάτια.