Έφτασε η εποχή των κερασιών και του καλοκαιριού και την καλωσορίζουμε με μια υπέροχη συνταγή!
Βαθµός Δυσκολίας **
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ ǀ Χρόνος μαγειρέματος: 35΄
Υλικά:
Για την ζύμη
350 γραμ. αλέυρι (περίπου)
40 γραμ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακ. ξερή
150ml χλιαρό γάλα
80 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για την κρέμα φλαν
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι
120 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλέτα
20 γρ. κορν φλάουρ
350 γρ. κεράσια
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γαλα. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι πλάθοντας μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστή η ζύμη μας. Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί ή μια ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση της πίτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλέτα και το κόρν φλάουρ. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην ταρτιέρα. Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα, αφού έχουμε αφαιρέσει τυχόν ζουμιά. Γυρίζουμε το ζυμάρι που περισσεύει από τα πλαϊνά της ταρτιέρας προς τα μέσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170ο C Κελσίου.
TIP. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.