Προετοιμασία: 5’ | Ψήσιμο: 35΄-40’| Μερίδες: 6-8
Βαθμός Δυσκολίας: **
Υλικά
1 κιλό πράσα
3 κλωναράκια σέλερι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις
Καλαμάτα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. ζωμό λαχανικών
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
50 ml γάλα φρέσκο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κιμάδες, προσθέτουμε το
ένα κρεμμύδι, το αυγό, το ξύδι, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, το γάλα, τη
φρυγανιά και αλάτι. Ζυμώνουμε τον κιμά
και πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια. Πλένουμε
τα πράσα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο
ελαιόλαδο προσθέτουμε τα πράσα με το σέλινο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις
ντομάτες, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10΄.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το
μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά και αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Σερβίρουμε το φαγητό με λίγο ψιλοκομμένο
μαϊντανό.
Tips. Μπορούμε αντί για ντομάτες να φτιάξουμε το
φαγητό λεμονάτο ή με αυγολέμονο.
Πηγή: www.mageirevoume.com