Χρόνος προετοιμασίας: 40’ |Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες | Μερίδες: 6-8

Υλικά

Για την επάλειψη της κότας

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές λευκό κρασί

1 κουταλιά σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά μέλι

Αρκετό αλάτι & πιπέρι

(Όλα μαζί και ένα καλό χτύπημα με το πιρούνι)

1 καρότο

2 κλωνάρια σέλινο

1 κρεμμύδι

(Για τον βρασμό)

Υλικά για την γέμιση

1 κοτόπουλο

1 μεγάλο κρεμμύδι

συκωτάκια κότας

1 κούπα ρύζι κίτρινο

1 ξυλαράκι κανέλα

Άνηθο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε το κοτόπουλο καλά και βάλτε σε μια κατσαρόλα 1-1/2 λίτρο νερό και ένα κρεμμύδι ένα καρότο, δυο κλαράκια σέλινο, βράστε το κοτόπουλο για 25’. Βγάλτε από το ζουμί και βάλτε το σε ένα πυρέξ. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι τσιγαρίστε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, ρίξτε το ρύζι προσθέστε δυο κούπες από τον ζωμό του κοτόπουλου και ψήστε για 10’ και προσθέστε και τον άνηθο. Γεμίστε το κοτόπουλο βάλτε ένα λεμόνι ή ένα μήλο να κλείσετε την κοιλιά του, μιας και το κοτόπουλο είναι βρασμένο και είναι δύσκολο να ραφτεί. Περάστε το κοτόπουλο όλο με την σως την παραπάνω. Βάλτε στο πυρέξ προσθέστε δυο κούπες ζωμό από το κοτόπουλο σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2 ώρες. Πριν το βγάλετε ανοίξτε να κάνει χρώμα και βγάζετε την γέμιση από την κοιλιά και σερβίρετε.