Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 24’ | Μερίδες: 12
Υλικά
1/4 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
1/4 φλιτζ. σπορέλαιο
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C. Με ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε όλα τα στερεά συστατικά. Κατόπιν ρίξτε τα στο παραπάνω μείγμα σας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα κουτάλι, πάρτε μια κουταλιά από το μείγμα σας και τοποθετείστε το σε μια φόρμα για μάφινς. Αφού γεμίσετε όλες τις φόρμες, πάρτε μια κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού και τοποθετείστε την πάνω σε κάθε μάφιν. Με μια οδοντογλυφίδα προσπαθήστε να «στροβιλίσετε» τη πραλίνα φουντουκιού μέσα στο μείγμα. Ύστερα ψήστε στους 220 C για 5 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε το φούρνο στους 170 και συνεχίστε το ψήσιμο για 18-19 λεπτά (κάντε το γνωστό τεστ της οδοντογλυφίδας πριν τα βγάλετε). Αφού τα αφαιρέσετε από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά να κρυώσουν ώστε να τα βγάλετε από τις φόρμες και να τα σερβίρετε.
Πηγή: www.syntagesgiapaidia.blogspot.com