Site icon evrytanikospalmos.gr

Μελιτζάνα γόνδολα δια χειρός… Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο: 40’-45’ | Μερίδες: 2
Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά (για 2 μελιτζάνες)
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 χταπόδι μικρό
1 καλαμάρι μικρό
10 γαρίδες μέτριες
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
5-6 ίνες σαφράν
1 φλιτζανάκι του καφέ κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας σε ένα ταψάκι φούρνου και τις βάζουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας. Κόβουμε σε ροδέλες το καλαμάρι μας, ενώ τις γαριδούλες τις αφήνουμε ολόκληρες αλλά καθαρισμένες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο κι όλα μας τα θαλασσινά. Σοτάρουμε καλά καλά να ψηθούν και στο τέλος ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκορδάκι μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας. Τις ανοίγουμε στη μέση, βγάζουμε όση ψίχα μπορούμε και την ανακατώνουμε με τα θαλασσινά. Ρίχνουμε το σαφράν και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κεφαλοτύρι μας.

Exit mobile version