Μπισκοτάκια βανίλιας με 3 υλικά

8869

Μια εύκολη συνταγή από την Καρπενησιώτισσα Ελπίδα Χαραλαμπίδου

Βαθµός Δυσκολίας **

Χρόνος προετοιμασίας: 50΄ ǀ Χρόνος ψησίματος: 60΄ ǀ

 Υλικά 

225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι

 Σάλτσα καραμέλας:

1/3 κούπας ζάχαρη

2 κ.σ βούτυρο

3 κ.σ γάλα εβαπορέ

1/4 κ.γ ανθό αλατιού

έξτρα για στόλισμα καραμέλες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ξεκολλήσει από το μπολ. Βγάζουμε την ζύμη με τα χέρια από το μπολ την κάνουμε ρολό σε μια λαδόκολλα. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά έτσι κόβεται πιο εύκολα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε την λαμαρίνα. Κόβουμε φέτες το ρολό και τις βάζουμε στην λαμαρίνα. Ψήνουμε 15-18 λεπτά δεν τα ψήνουμε περισσότερο γιατί θα σφίξουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αλείφουμε ενδιάμεσα καραμέλα. Τα αλείφουμε πολύ προσεχτικά γιατί είναι πολύ μαλακά και αφράτα. Μπορείτε να τα γεμίσετε με πραλίνα η μαρμελάδα ότι σας αρέσει.

ΤΙΡ. Εναλλακτικά αντί για σάλτσα καραμέλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.